Waarnemingen

Waarnemingen

Neerslag meten

Om water te beheren moeten we ook weten wat we kunnen verwachten. Om de verwachte aanvoer van de rivieren te bepalen, is er een goede samenwerking met onze buurlanden.

Neerslag is lastiger te voorspellen. Er zijn veel modellen die proberen neerslagverwachtingen op te stellen. Maar, met name in de zomer ontstaan heftige buien vaak spontaan. En ook zonder dat deze verwacht werden. Met name dan is het noodzakelijk neerslag in real time te meten, zodat we niet alleen weten hoeveel er valt en met welke intensiteit, maar ook waar.

Als deze data van een goede kwaliteit is, kunnen we die gebruiken om de bestaande modellen te fine tunen. Het nauwkeurig en in real time meten van neerslag is daarom belangrijk.

Meteo stations

Bij ons RMA Hydromet kantoor in Hellendoorn is een volledig meteo station ingericht. Ook bij het RMA kantoor in Dwingeloo staat een meteo station. De stations demonstreren hoe onze systemen in de praktijk werken en geven het actuele weer aan. De stations meten de temperatuur, relatieve luchtvochtigheid, neerslag, zonnestraling, bladnat, windsnelheid en -richting.

De gebruikte techniek staat garant voor accurate metingen zonder afwijkingen. Dit levert betrouwbare data. De data van onze meteo stations tonen wij op ons dashboard en zijn eventueel in één oogopslag te bekijken via bijvoorbeeld een smartphone. Om een idee te geven is de meteo data van onze stations te bekijken via de knoppen 'live data' op deze pagina. 

Slim dashboard

Op verzoek van klanten kunnen wij ook de meteo data van andere stations naar het online dashboard van RMA Hydromet sturen. Via een wachtwoord is de data natuurlijk beveiligd. In overleg met onze klanten tonen we de data op de meest geschikte manier. Daarbij is het gebruik van tabellen en/of grafieken mogelijk. 

Een demo van de mogelijkheden? Neem contact op