Nieuws

RMA Hydromet voor slim waterbeheer. Mis daarover niets.

Laser disdrometers Afrika

RMA heeft vijf laserdisdrometers in Kenia en Rwanda geleverd in het kader van een project om de kwaliteit van weergegevens te verbeteren.

Het project wordt uitgevoerd om de kwaliteit en toegankelijkheid van weergegevens op het schaarse Afrikaanse continent te verbeteren en de nauwkeurigheid van bestaande datasets voor klimaatadaptatie verder te verbeteren. De installatiepartner bezocht locaties in Kenia in de provincies Kwale, Uasin Gishu en Kisumu, waar de allereerste laserdisdrometers in Oost- en Centraal-Afrika zijn geleverd om open toegang tot neerslaggegevens met hoge resolutie mogelijk te maken.

Laserdisdrometers bieden meer gedetailleerde informatie over de kenmerken van regenval, afgezien van de hoeveelheid regen. Deze hightech instrumenten zijn ontworpen om nauwkeurige gegevens te genereren over de grootte en snelheid van regendruppels die door een bepaald gebied vallen. De gegevens die door laserdisdrometers worden gegenereerd, kunnen de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van regenvoorspellingen verbeteren, wat leidt tot een betere paraatheid en reactie op weersgerelateerde gevaren en rampen.