Sensoren RMA Hydromet voor stroomsnelheid

SLD

De SLD (Side Looking Doppler) is een meetsysteem voor het continu meten van watersnelheid en niveau in beken, rivieren en kanalen.

De sensor maakt gebruik van het akoestische Doppler-principe om de stroomsnelheid betrouwbaar te meten in verschillende natuurlijk voorkomende omstandigheden, ook tijdens de meeste overstromingen.

SVR

De SVR 100 is een eenvoudige, contactloze, compacte radarsensor voor oppervlaktewatersnelheid. Ontworpen voor het meten van stroming in open kanalen en rivieren waar continu betrouwbare snelheidsgegevens vereist zijn, tijdens overstromingen of periodes van hoge concentraties zwevend sediment.

De sensor wordt boven het wateroppervlak gemonteerd, weg van drijvend vuil met behulp van een flexibele beugel voor verticale of horizontale installatie. Snelheidsmetingen en sensorstatusinformatie van de geïntegreerde trillings- en kantelsensor is beschikbaar via SDI-12 via RS-485 en Modbus.

Watermeter

Reguliere watermeters met pulstellers kunnen op een buis of aan het einde van een buis worden geïnstalleerd om het lopende debiet te bewaken.

Opvangbank met V-uitloop

Leidingen die niet altijd vol zijn, zijn moeilijk te controleren. We kunnen een opvangbak aanbieden met een V-inkeping die op het uiteinde van de buis wordt gemonteerd om het debiet te kunnen berekenen met behulp van een niveausensor.

Meer weten? Neem contact op