Sensoren RMA Hydromet voor waterkwaliteit

AP-6000

Deze multiparametersensor kan worden gebruikt voor uitgebreide spotmonitoring of kan worden gebruikt in permanente toepassingen dankzij het zelfreinigende mechanisme. Het heeft een diameter van slechts 55 mm. De AP-6000 wordt standaard geleverd met alle gebruikelijke waterkwaliteit sensoren die af fabriek zijn gemonteerd: pH, ORP, geleidbaarheid, TDS, SSG, weerstand, zoutgehalte, opgeloste zuurstof, niveau en temperatuur. De sondes worden geleverd met 4 lege aansluitingen waarmee de klant de sonde kan aanpassen aan de wensen door extra sensoren toe te voegen.

AP-Pro-Series

De AP-Pro-Series bouwt voort op het succes van de AP-6000 en tilt elk aspect van de constructie, het ontwerp, de functies en de specificaties naar een hoger niveau. Ze brengen nieuwe materialen met zich mee die metingen op veel grotere diepten mogelijk maken, een unieke meetkamer voor verbeterde sensorstabiliteit in de meest veeleisende toepassingen en slimme sensoren die hun kalibratiegegevens opslaan, waardoor een eenvoudige sensoruitwisseling mogelijk is
in het veld.

Opus

Door de geavanceerde UV-spectraal sensoren combineert de Opus veldbetrouwbaarheid met gebruiksvriendelijkheid, lage operationele kosten en een toekomstbestendig platform. De Opus maakt gebruik van optische UV-absorptietechnologie voor de bepaling van concentraties van zowel nitraat als koolstof in zoet oppervlakte- en grondwater. 

De sensor levert meetwaardes voor onder andere N03, N02 en organische verbindingen (CODeq, BODeq, DOCeq, TOCeq).

NICO

Door de geavanceerde UV-nitraatsensoren te combineren, combineert de NICO veldbetrouwbaarheid met gebruiksvriendelijkheid en lage operationele kosten. De NICO maakt gebruik van optische UV-absorptietechnologie voor de bepaling van nitraatconcentraties in zoet oppervlakte- en grondwater.

De berekening van nitraat uit het gefilterde absorptiespectrum omvat compensaties voor troebelheid en organische storingen. Nitraatmetingen en sensorstatusinformatie zijn in real-time beschikbaar voor integratie in data-acquisitiesystemen. De aangroei werende wisser vermindert de onderhoudsvereisten en verlengt de inzetduur voor continue bewakingslocaties.

Het RIVM onderzocht de werking van de NICO en concludeerde dat UV sensoren evengoed zijn als laboratoriumonderzoek. Lees het nieuwsbericht hierover.

TTurb

De TTurb is een digitale sensor voor optische troebelheidsmeting met behulp van de 90 ° IR strooilichtmethode. Afhankelijk van het sensorontwerp kan deze worden gebruikt in zuiver water tot 100 FNU, evenals in ongezuiverd water, afvalwater en proceswater tot 1000 FNU. De TTurb is verkrijgbaar met verschillende kabellengtes (10m of 2m) en verschillende uitvoeringen. 

Als dompelsensor kan de TTurb direct in de vloeistof orden gebruikt. Daarnaast is de sensor is ook leverbaar als flowcell-geoptimaliseerde variant met een doorstroomcel voor bypass-toepassingen. Het is mogelijk om de TTurb te ontvangen in een set met de TTurbCAL. Deze standaard wordt altijd direct op elk afzonderlijk apparaat afgestemd en maakt zo nauwkeurige functionele tests mogelijk direct ter plaatse zonder kalibratie op locatie.

Lisa-UV

De Lisa-UV is een zogenaamde UV254 adsorptie sensor, die hiervoor UV LED technologie gebruikt om organische verbindingen te meten. De sensor maakt gebruik van een unieke nano coating op de lenzen in combinatie met persluchtspoeling om lange bedrijfstijden te bereiken zonder te hoeven reinigen. 

De Lisa-UV levert meetwaardes voor SAC254nm, CODeq, BODeq, TOCeq en UVT. 

PLS-C

De PLS-C meet de geleidbaarheid, het niveau en de temperatuur van water in zowel oppervlakte- als grondwatertoepassingen met een robuuste keramische drukcel en geleidbaarheidscel met 4 elektroden.

Door zijn extreem lage stroomverbruik is hij ideaal voor langdurige inzet, met name bij meetstations op zonne-energie voor grond- en oppervlaktewater. De sensor wordt aangesloten op een LoRa of GPRS datalogger.

HYDROLAB HL4

De HYDROLAB HL4 compacte multiparametersonde is perfect geschikt voor spotmonitoring of continue inzet in een breed scala aan zoetwatertoepassingen. Deze sonde met meerdere parameters is licht, draagbaar en flexibel en helpt u snel de stroomgebied omstandigheden te bewaken.

De in de praktijk bewezen sensoropties in combinatie met de robuuste constructie en eenvoudige kalibratie leveren betrouwbare gegevens van hoge kwaliteit. De HL4-sonde heeft een temperatuursensor, vier sensorpoorten en een optionele interne dieptesensor. De software maakt het eenvoudig om gegevens op te halen en logbestanden in te stellen.

HYDROLAB HL7

De HYDROLAB HL7 multiparametersonde biedt een veelzijdige, duurzame en praktische oplossing voor de dagelijkse behoeften van bewakingsprogramma's voor zowel eenvoudige als complexe implementaties. De HL7-sonde met veel sensor mogelijkheden is zeer geschikt voor veeleisende omgevingsomstandigheden voor continue bewaking op de lange termijn. 

Verontreiniging en algengroei wordt geminimaliseerd wanneer uitgerust met de centrale reiniging borstel en prestaties worden gemaximaliseerd met een geavanceerd energiebeheersysteem. De HL7-sonde heeft een temperatuursensor, zeven externe sensorpoorten en een optionele interne dieptesensor. Het helpt milieuwetenschappers om gegevens autonoom correct te loggen en eenvoudig te integreren in real-time telemetriesystemen.


Meer weten? Neem contact op